Monday, May 28, 2012

Suami Miang Tahap Infiniti

Zaass,
Sebelum ni memang dah menyampah  dengan lelaki spesis macam ni tapi sekarang Innalillah aku sangat-sangat benci sampai tahap alergi. Hoh! Kalau ikutkan takde sape pon berkenan dengan lelaki macam ni, tak kira la suami orang@ bujang @duda melainkan perempuan tu sekali miang keladi.
Sekarang aku nak cerita tapi cukup kisah dua orang lelaki saje. Tujuan  aku nak bercerita ni bukan nak aibkan orang tapi sebagai pengajaran/peringatan buat semua lelaki dan perempuan kat luar sana.

Kisah Lelaki 1
Berumur lebih kurang 40-an dan berkejaya besar. Si suami dah beristeri dan ada sorang anak yang comel.  Si isteri pon berkejaya besar jugak, so tak timbul issue kat sini yang si isteri outdated dengan isu-isu semasa ni. Si suami layan isteri baik punye, sangat baik, macam tu la sebaliknya. Balik umah pon on time dan tak merewang kemana-mana. Pegi bercuti sama-sama, spent masa dengan family pon banyak. Tapi kan, nak dijadikan cerita miang tahap infiniti ni…si suami ni pon tak terkecuali. Pantang nampak pompuan! tak kira lerr dahi licin ke, lobang ke…kalau badan baik mesti mata tu nak tersembul keluar.  Kalau setakat provoke si suami ni dengan cerita-cerita dia dan pompuan lain tu memang da biasa. Punyela dia syok sangat bercerita sampai terkeluar cerita kebodohan dye dengan si polan….version bawah /atas 18sx sume ada.
Ada gak tanya, tak rasa bersalah dengan wife ke? Cube imagine kalau bini dia buat benda yang sama macam dia? Dengan ego yang tinggi muka yang selamba cakap..tak kisah pon, relax je. Oh yes! tenyata itu lelaki dayus! Sanggup kata macam tu, semata-mata nak cover line diri sendiri. Macam la sanggup tengok bini kena main dengan laki lain.

Kisah Lelaki 2
Berumur dalam 20-an. Sama gak macam atas, isteri seorang berkejaya dan masing-masing still young and energetic. Bercinta lama bagai nak rak Alhamdulillah selamat jugak berkahwin. Laki ni secara luaran orang tengok macam baik, semayang jaga, muka pon skema sikit tapi sayang dalam usia muda jagung macam ni pon dah miang tahap infiniti. Ayat-ayat dia manes tahap ibu gula….kalo nak pompuan tu memang habes dia gula-gulakan.  Kesian wife yang tengah pregnant tu, wife kat umah  tu tunggu la si suami balik cepat, yang si suami ni sibuk mengayat pompuan lain nak wat pojek version sx. 

http://www.tips-healthy.com/2012/04/21/cheating-man-can-quickly-died/

 Kesimpulan kat sini
  • Takde alasan lelaki tu tua ke muda ke@bini tua ke muda ke....kalau da memang tabii miang tahap infiniti, Sah memang tak boleh nak percaya lansung.
  • Luaran tak semestinya mencerminkan yang dalam…..ni ibarat makan epal cantik yang isinya berulat.
  • Dalam cerita ni tak payah la tanye nape aku x blame pompuan ….sebab kisah ni pasal laki yang start the action first.  Man is Subject and women are the object.
  •  Tak payah juga blame wife jugak, sebab wife ni mangsa, buta-buta kena tipu ngan suami. Manala tau suami perangai macam ni, depan-depan pijak semut pon tak mati.

Last but not least....AKU ALLERGI LAKI MIANG

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...